Afgelopen week speelde dames 1 in het Italiaanse Saronno om de Premier Cup softbal. De nationale kampioenen van de sterkste Europese landen strijden om de titel. Een toernooi dat qua belangrijkheid misschien te vergelijken met de Champions League bij de voetbal. Het grootste verschil is echter dat de club, staf en speelsters zelf de kosten moeten dragen. Gelukig zijn er voldoende sponsors die een bijdrage doen en ook helpen de diverse acties van de speelsters een handje. 

De week werd begonnen met de teams verdeelt over 2 poules van 5 waarvan de beste 3 teams zich plaatsen voor de finalepoule. De onderlinge wedstrijden van de 3 teams worden meegenomen naar de finalepoule. Het was dus zaak geen misstap te maken. In de eerste wedstrijd tegen het Spaanse Rivas Madrid bleken de knuppels al "hot" en kon er een 13-1 overwinning worden bijgeschreven. Op de dinsdag 2 wedstrijden. Op het tweede veld (in het nabije Legnano) was de Belgische kamioen Chicaboo's Stabroek de tegenstander. Het Belgische team miste echter een groot aantal speelsters en door de mercy rule bleef de wedstrijd beperkt tot 3 inningen met een 26-1 overwinning voor Olympia Haarlem. De tweede dinsdag wedstrijd kon ook Joudrs Praag geen potten breken en werd de strijd met 10-1 in het voordeel van Olympia Haarlem beslecht.

De laatste poulewedstrijd ging op woensdag tegen het Zwitserse Wittenbacj Panthers. In de 1e sloegen de dames meteen toe en kwamen er 6 punten binnen. In de innings erna kwamen de knuppels een beetje tot rust, maar er werd toch met 7-0 in 5 innings gewonnen. Hiermee plaatsten de dames zich ongeslagen voor de finalepoule en nam het de resultaten tegen Rivas en Joudrs mee. In de finalepoule was de tegenstander van de play offs van vorig jaar, Tex Town Tigers uit Enschede, de tegenstander. Mede door een aantal veldfouten van de Tukkers werd Olympia in het zadel geholpen en kon er een nieuwe overwinning worden bijgeschreven: 14-0.

De eerste avondwedstrijd zou wellicht meer tegenstand kunnen opleveren, want de Duitse kampioen Bonn Capitols had in hun eerste wedstrijd het organiserende Saronno met 2-1 verslagen. De dames bleven echter goed bij de les en wisten de Duitse kampioen met 11-0 op de knieën te krijgen. Door dit resultaat plaatste Olympia zich voor de finale, ongeacht het resultaat van de wedstrijd op vrijdag tegen Saronno. De tegenstander zou pas bekend worden als de teams van Saronno, Bonn Capitols, Joudrs en Rivas hun resterende wedstrijden hadden gespeeld. Alle teams konden zich nog plaatsen. 

In de loop van vrijdag werd Saronno de tegenstander in zowel de laatste poulewedstrijd als de finale. De weersvoorspellingen voor de zaterdag waren dusdanig slecht dat de finale naar 12:00 's middags verplaatst werd, maar dat het niet zeker was dat de regen met onweer niet eerder roet in het eten zou gooien. Hierdoor werd de laatste poulewedstrijd van wezenlijk belang voor een eventuele eindwinst. Beide teams deelden kleine plaagstootjes uit, maar de pitchers hielden de slagploeg van de tegenpartij in bedwang. De 7e inning werd begonnen met 0-0. Saronno leek het eerste punt te scoren, maar de aangooi uit het rechtsveld was op tijd om de nul te maken. Via een tweehonkslag en een sacrifice bunt kreeg Olympia met 1 uit het derde honk bezet. Een perfect uitgevoerde squeeze play leverde de 1-0 winst voor Olympia Haarlem op. 

Hoewel door supporters misschien gehoopt werd op een stevige regenbui op de zaterdag, werd het toernooi beslist zoals het moet: op het veld. De finale leek een herhaling te worden van de vrijdagavond met 2 sterke pitchers. Echter sloeg in de derde inning Olympia Haarlem hard toe met 2 homeruns en 6 punten in totaal. Olympia kreeg nog enkele kleine mogelijkheden om de wedstrijd eerder te besliseen, maar beide pitchers overheersten. Met de laatste nul konden spelers, staf en talrijk mee gereist publiek feest vieren: 6-0 winst en prolongatie van de titel. De voorspelde regen met onweer kwam pas anderhalf uur na de prijsuitreiking. Juist op het moment dat alle teams zich naar het eindfeest zouden begegeven. Wij feliciteren bestuur, speelsters, staf en alle fans met dit resultaat. Wij bedanken alle sponsors die op welke manier dan ook een bijdrage hebben geleverd.

No photo description available.

Adres

  • Henk van Turnhoutsporthal
  • Nol Houtkampsportpark
  • Henk van Turnhoutpad 1
  • 2034 JL Haarlem
  • Tel. Kantine, SV bestuur, beheer sportcomplex, accommodaties
  • Tel. 023- 305 305 6
  • -=-=-=-=-
  • Tel. Wedstrijdsecretariaat voetbal en Bestuur afd Voetbal
  • Tel. 023- 5 33 86 06